24 høner reddet fra Svensk eggfabrikk

aktivster i en kyllingfabrikk
Aktivister fra Total Insyn aksjonen som redder kyllinger fra eggfabrikken. Foto: Total Insyn

Natt til den 10. mai ble 24 kyllinger løslatt fra en eggfabrikk i Dalarna, Sverige. Bak aksjonen står kampanjen Total Insyn, som også sendte live fra eggfabrikken.

Det var tidlig på morningen når den fjerde aksjonen i Total Insyn kampanjen besøkte en av Dalernas største eggfabrikker. En livestream ble sendt fra Total Insyn sin Facebook side, der man ser mange rader med møkkete, trange og stimulifattige bur.

I et innlegg på Facebook forteller de at 24 kyllinger ble reddet fra eggfabrikken. Disse kyllingene skal nå leve på et fristed for dyr, der de ikke skal bli brukt eller drept av mennesker.

I livstreamen henviser hun blant annet til bransjeorganisasjonen Svenska Ägg sin nettside der det står at kyllingene «går fritt i burene». De mener at dette er i sterk kontrast med det de så og viste under aksjonen.

Kveldens aksjon var kampanjen Total Insyn sin fjerde aksjon og totalt 13 aktivister deltok. For to uker siden ble den tredje aksjonen sendt fra syv svinefabrikker i Sverige, men de har ikke frigjort noen dyr før nå.

I Anlib, en Svensk nettavis for dyrs frigjørelse, fortalte Michelle Berghäll at de bestemte seg for å frigjøre dyrene denne gangen når de så dem i nød.

Michelle fortalte videre til Anlib om hva de håper å oppnå med nattens aksjon.

– Vi håper folk innser at dyrs kropper ikke er våre å bruke. De fortjener bedre liv enn å bli tvunget til å bli brukt som produkter. Vi håper også at flere vil ønske å involvere seg i kampanjen.